Βρες εύκολα τη σκούπα που χρειάζεσαι!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ
ΣΚΟΥΠΑ ΣΟΥ
Πριν αγοράσεις
Η επιλογή ηλεκτρικής σκούπας έρχεται να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Όλες είναι αποτελεσματικές ωστόσο έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς ανθρώπους και για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει θα πρέπει να σκεφτείς διαφορετικούς παράγοντες.
Έχεις πολλά χαλιά ή κατοικίδια;
Ο καθαρισμός των χαλιών είναι πάντα δυσκολότερος σε σχέση με άλλες επιφάνειες. Άρα, αν στο σπίτι διαθέτεις πολλά χαλιά, θα πρέπει να κοιτάξεις το δείκτη απόδοσης καθαρισμού σε χαλιά. Όσο καλύτερος είναι ο συγκεκριμένος δείκτης, τόσο η σκούπα έχει την ικανότητα να φτάσει στα βαθύτερα σημεία του χαλιού και να απορροφήσει τη βρωμιά που έχει κατακαθίσει. Επιπλέον, εάν έχεις κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζεις ότι οι τρίχες τους μπορούν συχνά να προσκολλώνται στα χαλιά και σε άλλες επιφάνειες του σπιτιού σου. Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες ενδείκνυνται ειδικά για κατοικίδια και είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τις τρίχες τους από τα χαλιά ή τα έπιπλα , όπου χάρη στο συνδυασμό βουρτσών υψηλής ταχύτητας και ισχυρής αναρρόφησης, σου επιτρέπουν να καθαρίζεις το σπίτι σου από τρίχες κατοικίδιων.
Υπάρχει κάποιος στο σπίτι που υποφέρει από αλλεργίες;
Πολλές ηλεκτρικές σκούπες, ακόμη και οι πιο οικονομικές, διαθέτουν εξελιγμένα φίλτρα όπως το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) που εκτός από τη σκόνη, συγκρατούν και άλλα αιωρούμενα σωματίδια αλλεργιογόνα. Έτσι, σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη επανεκπομπής σκόνης, αυτές οι σκούπες διαθέτουν αυξημένη απόδοση ενώ ενδείκνυνται για άτομα που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Ως εκ τούτου, το καθάρισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα γίνεται πλέον ακίνδυνο για τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες και για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Πόσο μετράει η εργονομία;
Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα γίνεται ακόμα πιο ξεκούραστο, αφού τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τηλεσκοπικό σωλήνα για να τον προσαρμόζεις ανάλογα με το ύψος σου και εργονομική χειρολαβή για περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος.
Ορισμένες σκούπες, χάρη στην πολυεπίπεδη ηχομόνωση και στον κινητήρα με αντικραδασμική σχεδίαση που διαθέτουν, είναι εξαιρετικά αθόρυβες για να μπορείς να σκουπίζεις ό,τι ώρα θέλεις χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου. Αρκετά μοντέλα διαθέτουν προστατευτικά πλαϊνά για να αποφύγεις τα χτυπήματα σε έπιπλα και τοίχους.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα