218217

Asus ROG Strix GeForce RTX 3080 10G

Κάρτα Γραφικών

Asus ROG Strix GeForce RTX 3080 10G
Κάρτα Γραφικών

Kαλύτερη τιμή
210 28 99 999

Κάλεσε το τμήμα πωλήσεων και θα σου κάνουμε μια καλύτερη τιμή

218217
Asus ROG Strix GeForce RTX 3080 10G

Κατασκευαστής

Περιγραφή προϊόντος

Βασισμένη στην Ampere αρχιτεκτονική της NVIDIA, η ROG Strix GeForce RTX 3080 της ASUS είναι μια κορυφαία κάρτα γραφικών. Η Super Alloy Power II κατασκευή με ποιοτικά εξαρτήματα και ισχυρό κύκλωμα τροφοδοσίας, καθιστούν την πρόταση της ASUS την πιο αξιόπιστη επιλογή για υψηλής ανάλυσης gaming.

Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Chipset: N-Vidia
Chipset: GeForce RTX 3080
Bus Standard: PCI Express Gen 4.0
Core Clock (MHz): 1440 (Base Cock), 1710 (Boost Clock), 1740 (OC Boost Clock)
CUDA Cores: 8704
Stream Processors: Δε Διαθέτει
Περισσότερα

Αναλυτική παρουσίαση

Asus ROG Strix GeForce RTX 3080 10G

Ανεμιστήρες αξονικής τεχνολογίας

Οι ανεμιστήρες αξονικής τεχνολογίας διαθέτουν μεγαλύτερο απαγωγό θερμότητας με περισσότερα πτερύγια και μεγαλύτερη επιφάνεια συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Ο κεντρικός ανεμιστήρας διαθέτει 13 ακτίνες και οι πλαϊνοί 11 ενώ ο δακτύλιος των πλαϊνών ανεμιστήρων έχει μικρύνει για να διευκολύνει την κυκλοφορία του αέρα. Οι επιπλέον ακτίνες του κεντρικού ανεμιστήρα και ο full-height δακτύλιος ενισχύουν τη στατική πίεση εκτοξεύοντας τον αέρα απευθείας στο heat spreader της κάρτας γραφικών. Οι πλαϊνοί ανεμιστήρες έχουν συντονιστεί με ανάποδη περιστροφή από τον κεντρικό ανεμιστήρα προκειμένου να μειωθεί η αστάθεια, ενώ σταματούν να λειτουργούν όταν η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών πέσει κάτω από τους 55 βαθμούς.
 

Τεχνολογία Maxcontact

Για να περάσει η θερμότητα στη συστοιχία απαγωγών θερμότητας αποτελεσματικά, έτσι ώστε να απομακρυνθεί από τους πανίσχυρους ανεμιστήρες αξονικής τεχνολογίας, χρησιμοποιείται η τεχνολογία Maxcontact που βελτιώνει την επαφή του heatspreader με το τσιπ της κάρτας γραφικών για βέλτιστη θερμική μεταφορά.
 

Προηγμένα υλικά

Επιλέχθηκαν τα καλύτερα ηλεκτρονικά για την αβίαστη παράδοση ενέργειας. Οι κολλήσεις των ηλεκτρονικών στην PCB έγιναν με την τεχνολογία Auto-Extreme, μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται τα ανθρώπινα σφάλματα και διασφαλίζεται ότι η κάρτα γραφικών πληροί αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον, το πίσω μέρος της κάρτας γραφικών διαθέτει δύο PWM FanConnect headers που παρέχουν επιπλέον ευελιξία DIY, συμβάλλουν στη μείωση του θορύβου και στη βελτίωση της ψύξης.
 

Αποτελεσματική ψύξη στο πίσω μέρος

Ο μεγάλος αεραγωγός του backplate και η μικρή PCB επιτρέπουν τη διάχυση του θερμού αέρα αποφεύγοντας την ανακύκλωσή του στην ψήκτρα της κάρτας γραφικών. Το στιβαρό bracket παρέχει συνεχή στήριξη μεταξύ του τσιπ της κάρτας γραφικών και του heat spreader. Το Ι/Ο bracket είναι από ανοξείδωτο ατσάλι για να προστατεύει τις θύρες και να εγγυάται την ασφαλή στήριξη της κάρτας γραφικών. Προσάρμοσε την απόδοση της κάρτας γραφικών σου με τη βοήθεια του διακόπτη Dual BIOS χωρίς να χρειάζεται κάποιο λογισμικό.


Λειτουργικό μπροστινό μέρος

Το πάνω μέρος διαθέτει φωτισμό RGB που μπορείς να προσαρμόσεις μέσω του Armoury Crate και να το συγχρονίσεις με άλλα ASUS εξαρτήματα για να χαρίσεις στο PC σου μία εντυπωσιακή εμφάνιση με συντονισμένα εφέ φωτισμού. Οι τρεις υποδοχές με 8 pin υποστηρίζουν άψογα την κάρτα γραφικών, ενώ το κύκλωμα ελέγχει την τάση του τροφοδοτικού για αποφυγή τυχόν πτώσεων της τάσης. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ένα κόκκινο LED θα ανάψει για να γνωρίζεις ότι το τροφοδοτικό δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κάρτας γραφικών. Τέλος, το πλαίσιο από ενισχυμένο μέταλλο εγγυάται τη μεγάλη αντοχή στον χρόνο της κάρτας γραφικών σου.
 

GPU Tweak II

Το λογισμικό GPU Tweak διευκολύνει τον συντονισμό της μητρικής καθώς μπορείς να ρυθμίσεις κρίσιμες παραμέτρους όπως είναι ο χρονισμός του πυρήνα, η συχνότητα της μνήμης, οι ανεμιστήρες και η τάση, ενώ μπορείς να παρακολουθείς τη λειτουργία της κάρτας γραφικών σου σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σου.
 

Χαρακτηριστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Chipset
N-Vidia
Chipset
GeForce RTX 3080
Bus Standard
PCI Express Gen 4.0
Core Clock (MHz)
1440 (Base Cock), 1710 (Boost Clock), 1740 (OC Boost Clock)
CUDA Cores
8704
Stream Processors
Δε Διαθέτει
Video Memory
10GB GDDR6X
Memory Clock (MHz)
19000
Memory Bus (bit)
320
Resolution
7680 x 4320
Display Outputs
3x DisplayPort 1.4a, 2x HDMI 2.1
Maximum Display Support
4
Προτεινόμενη ισχύς τροφοδοτικού
750W
Συνδέσεις τροφοδοσίας
3x 8 Pin PCI-E
Διαστάσεις κάρτας γραφικών
(Μ x Π x Υ) 318.5 x 140.1 x 57.8
Slot
2.9
NVlink/ Crossfire Support
Δεν Υποστηρίζεται
Επιπλέον
Axial-tech Fan Design, Super Alloy Power II
Εγγύηση Προμηθευτή
3 έτη
Ιστοσελίδα Κατασκευαστή
https://www.asus.com/gr
Περισσότερα Λιγότερα

Αξιολογήσεις & Σχόλια