Βρες το Κλιματιστικό που καλύπτει τις ανάγκες σου

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ
Πριν αγοράσεις
Επειδή όλα τα κλιματιστικά δεν κάνουν για όλους τους χώρους, δημιουργήσαμε έναν υπολογιστή BTU που καταγράφει τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν κάνεις την αγορά σου.
Συμπλήρωσε τα πεδία του και μάθε στο λεπτό τα BTU που καλύπτουν το χώρο σου. Χρησιμοποίησε το αποτέλεσμα ως οδηγό και θυμήσου ότι για να απολαμβάνεις μέγιστη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας θα πρέπει η αγορά του κλιματιστικού να είναι στα συγκεκριμένα BTU ή λίγο μεγαλύτερα.
Ίσως να έχεις ακούσει πως, για να εξοικονομήσεις ρεύμα, καλό θα είναι να επιλέξεις μηχάνημα με όσο το δυνατόν περισσότερο BTU – για παράδειγμα, παρόλο που ένα air condition 9.000 BTU καλύπτει το χώρο σου, ένα μοντέλο 12.000 BTU θα σου εξασφαλίζει ψύξη και θέρμανση, δαπανώντας λιγότερο ρεύμα. Πίσω από αυτήν τη “συμβουλή” κρύβεται ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος, σύμφωνα με τον οποίο, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του κλιματιστικού, τόσο λιγότερο αυτό “ζορίζεται” για να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία και επομένως τόσο λιγότερο ρεύμα καταναλώνει.
Στην πραγματικότητα, ανάλογα με τα BTU ενός μηχανήματος, υπάρχει ένα κατώτερο (όπως βέβαια και ένα ανώτερο) όριο τετραγωνικών που μπορεί αυτό να καλύψει. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως π.χ. το μοντέλο των 12.000 BTU δεν θα δροσίζει (ή δεν θα θερμαίνει το χειμώνα) το δωμάτιό σου. Ωστόσο, θα ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσει στη συνέχεια τη θερμοκρασία σταθερή, συγκριτικά με ένα προϊόν 9.000 BTU, το οποίο “ταιριάζει γάντι” στην περίπτωσή σου.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.