Βρες εύκολα τη σκούπα που χρειάζεσαι!

Βρες τη σκούπα που καλύπτει τις ανάγκες σου.
ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ
ΣΚΟΥΠΑ ΣΟΥ
Πριν αγοράσεις
Η επιλογή ηλεκτρικής σκούπας έρχεται να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Όλες είναι αποτελεσματικές ωστόσο έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς ανθρώπους και για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει θα πρέπει να σκεφτείς διαφορετικούς παράγοντες.
Έχεις πολλά χαλιά ή κατοικίδια;
Ο καθαρισμός των χαλιών είναι πάντα δυσκολότερος σε σχέση με άλλες επιφάνειες. Άρα, αν στο σπίτι διαθέτεις πολλά χαλιά, θα πρέπει να κοιτάξεις το δείκτη απόδοσης καθαρισμού σε χαλιά. Όσο καλύτερος είναι ο συγκεκριμένος δείκτης, τόσο η σκούπα έχει την ικανότητα να φτάσει στα βαθύτερα σημεία του χαλιού και να απορροφήσει τη βρωμιά που έχει κατακαθίσει. Επιπλέον, εάν έχεις κατοικίδια, τότε γνωρίζεις ότι οι τρίχες τους μπορούν συχνά να προσκολλώνται στα χαλιά, στους καναπέδες και σε άλλες επιφάνειες του σπιτιού σου. Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες ενδείκνυνται ειδικά για κατοικίδια. Έχουν σχεδιασμένα πέλματα που απομακρύνουν τις τρίχες τους από τα χαλιά ή τα έπιπλα , χάρη στο συνδυασμό βουρτσών υψηλής ταχύτητας και ισχυρής αναρρόφησης.
Υπάρχει κάποιος στο σπίτι που υποφέρει από αλλεργίες;
Πολλές ηλεκτρικές σκούπες, ακόμη και οι πιο οικονομικές, διαθέτουν εξελιγμένα φίλτρα όπως το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) που εκτός από τη σκόνη, συγκρατούν και άλλα αιωρούμενα σωματίδια αλλεργιογόνα. Έτσι, σε συνδυασμό με την πολύ μικρή επανεκπομπή σκόνης αυτές οι σκούπες διαθέτουν αυξημένη απόδοση ενώ ενδείκνυνται για άτομα που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Ως εκ τούτου, το καθάρισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα γίνεται πλέον ακίνδυνο για τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες και για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Πόσο μετράει η εργονομία;
Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα γίνεται ακόμα πιο ξεκούραστο, αφού τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τηλεσκοπικό σωλήνα για να τον προσαρμόζεις ανάλογα με το ύψος σου και εργονομική χειρολαβή για περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος.
Ορισμένες σκούπες, χάρη στην πολυεπίπεδη ηχομόνωση και στον κινητήρα με αντικραδασμική σχεδίαση που διαθέτουν, είναι εξαιρετικά αθόρυβες για να μπορείς να σκουπίζεις ό,τι ώρα θέλεις χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου. Αρκετά μοντέλα διαθέτουν προστατευτικά πλαϊνά για να αποφύγεις τα χτυπήματα σε έπιπλα και τοίχους.
Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που επιλέξεις μία σκούπα stick, θα “αποχαιρετίσεις” το σκύψιμο, αφού εκτός απ’ τους χώρους κάτω από τα κρεβάτια, θα μπορείς να σκουπίζεις όλο το σπίτι σε όρθια στάση. Επίσης, τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν αρκετά μικρό προφίλ, ώστε να ελίσσονται εύκολα ακόμη και στους πιο στενούς χώρους, χωρίς συγκρούσεις σε τοίχους και έπιπλα.
Μάλιστα, τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να παραμένουν σε κατακόρυφη στάση χωρίς να χρειάζεται να “ακουμπούν” στον τοίχο. Επομένως, θα μπορείς να το αποθηκεύεις πρακτικά οπουδήποτε (π.χ. σε ένα στενό ντουλάπι) χωρίς καμία αποσυναρμολόγηση. Έτσι, πέρα από τη γενική καθαριότητα, η σκούπα σου θα είναι έτοιμη για χρήση ανά πάσα στιγμή, ώστε να καθαρίζεις άμεσα το πάτωμα, μετά από κάθε μικρό ή μεγάλο “ατύχημα” που το λέρωσε σε κάποιο σημείο.
Πες “αντίο” στις πρίζες
Σε πιάνει... πονοκέφαλος όταν σκέφτεσαι το καλώδιο της σκούπας, που απλώνεται μέσα στο δωμάτιο και να μπερδεύεται στα πόδια σου την ώρα που καθαρίζεις; Ακόμα χειρότερα, μήπως υπάρχουν ορισμένα σημεία που βρίσκονται μακριά από πρίζα, και είτε θα είναι δύσκολο να φτάσεις σε αυτά είτε θα χρειάζεσαι μπαλαντέζα για να τα καθαρίζεις;
Η λύση είναι να επιλέξεις μία σκούπα stick με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που θα χρειάζεται να τη βάλεις στην πρίζα μόνο για να τη... φουλάρεις ξανά με ηλεκτρική ενέργεια. Θα βρεις επαναφορτιζόμενες σκούπες stick με υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια λειτουργίας, ενώ όλα τα μοντέλα, μπορούν μέσα σε λίγες ώρες να αναπληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους, ώστε να είναι έτοιμα ξανά για χρήση.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.