Ασφάλεια

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ
ΕΠΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Το γεγονός ότι οι επαγωγικές εστίες δεν θερμαίνονται σημαίνει πως είναι πολύ περισσότερο ασφαλείς από τα συμβατικά ηλεκτρικά «μάτια». Έτσι, αν «ανάψεις» μία κεραμική εστία και ακουμπήσεις πάνω της το χέρι σου, όχι μόνο δεν πρόκειται να καείς, αλλά θα νιώσεις πως είναι κρύα σαν να μη λειτουργεί.
Επομένως, είτε βάλεις σε λειτουργία το «μάτι» κατά λάθος, είτε το ξεχάσεις αναμμένο, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εγκαύματος. Κάτι που θα εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο αν έχεις παιδιά.
Με ανάλογο τρόπο, αν για οποιονδήποτε λόγο αγγίξει πάνω του κάποιο εύφλεκτο υλικό, π.χ. ένα κομμάτι χαρτί, δεν πρόκειται να πάρει φωτιά. Επομένως, απομακρύνεται και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Βέβαια, όσο μαγειρεύεις και ζεσταίνεται η κατσαρόλα, μία μικρή ποσότητα θερμότητας «περνά» από αυτή στην περιοχή του κεραμικού υλικού που «ακουμπά» ο πάτος της – όπως θα ζεσταθεί τοπικά ο πάγκος της κουζίνας, αν βάλεις πάνω του ένα ζεστό σκεύος. Και πάλι όμως, είναι εξαιρετικά απίθανο το κεραμικό υλικό να αναπτύξει πολύ υψηλή θερμοκρασία και, αγγίζοντάς το, να αισθανθείς κάτι παραπάνω από το ότι απλώς έχει γίνει χλιαρό.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.