IP Κάμερες

IP κάμερες... για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
IP ΚΑΜΕΡΕΣ
ΕΛΕΓΞΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ
Ετοιμάζεσαι να “αποδράσεις” από την πόλη και θα ένιωθες περισσότερη ξεγνοιασιά αν μπορούσες να ελέγχεις πως, όσο λείπεις, δεν υπήρξαν απρόσκλητες “επισκέψεις” στο σπίτι σου; Έχεις κατοικίδιο και συχνά πιάνεις τον εαυτό σου στη δουλειά να αναρωτιέται πού βρίσκεται ο τετράποδος φίλος σου και τι ακριβώς... σκαρώνει; Μήπως πάλι θα ήθελες να ελέγχεις πως δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά του σπιτιού σου;
Αν η απάντηση είναι “ναι” σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, τότε μία κάμερα IP θα σου λύσει τα χέρια, αφού θα σου δίνει τη δυνατότητα να ρίξεις μία ματιά στο σπίτι σου, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι και οποιαδήποτε στιγμή. Μία τέτοια συσκευή θα χρησιμοποιεί την οικιακή σου σύνδεση στο ίντερνετ, για να μπορείς να λαμβάνεις σε... ζωντανή σύνδεση βίντεο από το χώρο που βρίσκεται στο “οπτικό πεδίο” της.
Για να έχεις πρόσβαση στο βίντεο, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τον υπολογιστή της δουλειάς, είτε το smartphone και το tablet σου, όταν είναι online, ώστε π.χ. να μπορείς να τσεκάρεις αν όλα είναι καλά, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο δρόμο. Μάλιστα, κατά κανόνα οι κάμερες διαθέτουν και ενσωματωμένο μικρόφωνο, για να καταγράφουν και να αναμεταδίδουν και ήχο.
Πάντως, χάρις στους αισθητήρες κίνησης ή και ήχου που ενσωματώνουν τα περισσότερα μοντέλα, στην πραγματικότητα δεν θα χρειάζεται να παρακολουθείς κάθε λίγο και λιγάκι το σπίτι. Κι αυτό γιατί θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αφού στην περίπτωση που “δουν” ή “ακούσουν” κάτι ύποπτο, θα σε ειδοποιήσουν μέσω e-mail ή notification.
Όλες οι ΙΡ κάμερες δικτυώνονται ασύρματα στο Wi-Fi του σπιτιού σου, ενώ οι περισσότερες διαθέτουν παράλληλα και θύρα Ethernet, για ενσύρματη σύνδεση. Ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλέξεις, η εγκατάσταση της συσκευής είναι αρκετά απλή, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας θα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις.
Στην αγορά θα βρεις πολλά μοντέλα, με μεγάλη ποικιλία τιμών και χαρακτηριστικών, ώστε να είναι σίγουρο πως υπάρχει κάποια ΙΡ κάμερα που καλύπτει όλα τα “σενάρια” χρήσης που θέλεις. Ας δούμε μαζί ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.