Άλλα Χαρακτηριστικά

Διάλεξε laptop ή Macbook σαν ειδικός!
ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΦΟΡΗΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Για να έχεις πλήρη εικόνα για το notebook που πρόκειται να αγοράσεις, θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη σου μερικές ακόμη τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζουν τη συμπεριφορά του. Ειδικά μάλιστα αν το laptop θα είναι το μοναδικό PC που θα έχεις, και επομένως θα πρέπει να αναλάβει αρκετούς ρόλους, τόσο εν κινήσει όσο και στο σπίτι.
Διάρκεια “ζωής” της μπαταρίας
Αν αγοράσεις ένα gaming μοντέλο ή ένα notebook με “χορταστική” οθόνη 17 ιντσών που θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε κάποια πρίζα, τότε η αυτονομία έχει μικρή σημασία για εσένα. Στην περίπτωση όμως που θα παίρνεις συχνά μαζί σου τον φορητό, τότε θα παίζει σημαντικό ρόλο ο χρόνος που θα μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία “παίρνοντας ρεύμα” από την μπαταρία.

Ένα μοντέλο με αυτονομία 6 ωρών είναι η ελάχιστη απαίτηση που θα πρέπει να έχεις, ενώ το ιδανικό σενάριο θα είναι να φθάνει ή και να ξεπερνά τις 8 ώρες. Μάλιστα, για να πληροφορηθείς για τη “ζωή” της μπαταρίας, καλό θα είναι να μην στηριχθείς μόνο στις μετρήσεις του κατασκευαστή, τις οποίες ορισμένες φορές υπολογίζουν μέσα από δοκιμές που επεκτείνουν την αυτονομία (π.χ. με μειωμένη φωτεινότητα οθόνης) και δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Αντίθετα, ψάξε στο ίντερνετ για reviews σε sites τεχνολογίας του μοντέλου που σε ενδιαφέρει και υπολόγισε τον μέσο όρο που έχει προκύψει από περισσότερες από μία δοκιμές.
Θύρες
Όπως είναι φυσικό, όσο πιο πολλές θύρες έχει το μηχάνημα που θα επιλέξεις, τόσο μεγαλύτερη ευελιξία θα σου προσφέρει στη σύνδεση άλλων συσκευών και περιφερειακών. Εκτός από τις υποδοχές USB, αν σε ενδιαφέρει να συνδέεσαι στο ίντερνετ ενσύρματα, έλεγξε αν το μοντέλο που σε ενδιαφέρει έχει υποδοχή Ethernet. Επίσης, λόγω των υπόλοιπων συσκευών που ίσως διαθέτεις, μπορεί να σου φανεί χρήσιμη μία θύρα HDMI ή micro-HDMI, USB Type-C, ή μία Thunderbolt 3.

Αρκετά μοντέλα διαθέτουν “θύρες combo”, δηλαδή υποδοχές που με τους κατάλληλους αντάπτορες αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους. Τσέκαρε κατά πόσο οι αντάπτορες αυτοί περιλαμβάνονται στη συσκευασία και, αν όχι, πόσο κοστίζουν για να τους αγοράσεις.
Ασύρματη συνδεσιμότητα
Όλα τα σύγχρονα notebooks υποστηρίζουν Wi-Fi (και μάλιστα το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο 802.11ac) όπως επίσης και Bluetooth, για σύνδεση στο ίντερνετ και δικτύωση χωρίς καλώδια.
Κάρτα ήχου – Ηχεία
Στην περίπτωση που θα ακούς συχνά μουσική από το μηχάνημά σου, τότε καλό είναι να δώσεις βάρος στην κάρτα γραφικών που ενσωματώνει, όπως και στα ηχεία του. Οι διαφορές στις επιδόσεις των notebooks στην αναπαραγωγή μουσικής είναι συχνά χαώδης, καθώς ορισμένοι κατασκευαστές έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η θέση στην οποία είναι τοποθετημένα τα ηχεία του Laptop. Αν είναι από κάτω, τότε ο ήχος δεν θα αποδίδεται στην μέγιστη λειτουργία του.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.