Οδηγός αγοράς Αφυγραντήρα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!
 
Όλα όσα χρειάζεσαι για να βρεις μοντέλο «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες σου.
Θέλεις να εκμεταλλευθείς τις ημέρες που έχει καλό καιρό το φθινόπωρο, ή ακόμη και το χειμώνα, για να «αραιώσεις» τη χρήση της θέρμανσης και έτσι να γλιτώσεις χρήματα; Τότε η λύση είναι ένας αφυγραντήρας, ο οποίος με πολύ μικρότερο κόστος από τη θέρμανση, θα σου εξασφαλίσει το ίδιο αποτελεσματικά, ότι δηλαδή δεν θα νιώθεις να σε «τρυπάει» το κρύο.
Ο λόγος είναι πως ακόμη κι όταν το θερμόμετρο δεν έχει πάρει την... κατηφόρα, αν ο αέρας στο χώρο σου «κουβαλά» πολλή υγρασία, τότε και πάλι θα αισθάνεσαι ψύχρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας αφυγραντήρας θα μειώσει την ποσότητα των υδρατμών στον αέρα, και επομένως θα σε κάνει να αισθάνεσαι ικανοποιητική ζέστη, χωρίς να χρειάζεται να θερμάνεις το δωμάτιο.
Επειδή μία τέτοια συσκευή «παρεμβαίνει» στην υγρασία και όχι στη θερμοκρασία, έχει μικρότερο κόστος λειτουργίας από οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό μέσο διαθέτεις. Έτσι, κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιείς αντί για το θερμαντικό σου μέσο, θα κάνεις σημαντική οικονομία, μέχρι και 30%, σύμφωνα με ορισμένους κατασκευαστές.
«Αντίδοτο» στα αναπνευστικά προβλήματα και τη μούχλα.
Βέβαια, η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί μόνο την αίσθηση της ψύχρας, αλλά επιβαρύνει και το αναπνευστικό, ευνοώντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν αλλεργίες. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μούχλας, που με τη σειρά της φθείρει τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα πατώματα.
Επομένως, η αφύγρανση γίνεται ακόμη πιο απαραίτητη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους (ιδιαίτερα μάλιστα αν πάσχουν από αρθριτικά ή ρευματισμούς). Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα (π.χ. άσθμα) ή υποφέρουν από αλλεργίες. Επίσης, για χώρους που παραδοσιακά «επισκέπτεται» η υγρασία το χειμώνα, όπως υπόγεια και εξοχικά.
Από την άλλη μεριά, παρόλο που όλοι οι αφυγραντήρες επιτελούν τον ίδιο σκοπό, ούτε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ούτε υποστηρίζουν τις ίδιες λειτουργίες. Επομένως, καλό θα είναι να γνωρίζεις ποια τεχνικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, για να διαλέξεις ένα μοντέλο που θα καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού και της καθημερινότητάς σου.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.