Οδηγός αγοράς αφυγραντήρα - Μέγιστος χώρος αφύγρανσης

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!
Κάθε αφυγραντήρας έχει ένα μέγιστο όριο σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του χώρου που μπορεί να καλύψει. Επομένως, όπως είναι φυσικό, δεν έχει νόημα να τοποθετηθεί σε κάποιο μεγαλύτερο δωμάτιο, αφού δεν θα καταφέρνει να μειώσει την υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα.
Για να μπορείς να καταλάβεις εύκολα αν ένα μοντέλο θα μπορεί να αντεπεξέλθει στη χρήση που το προορίζεις, οι κατασκευαστές προσδιορίζουν αυτό το όριο με βάση το μέγιστο εμβαδόν (σε τετραγωνικά μέτρα) που μπορεί να καλύψει κάθε αφυγραντήρας. Έτσι, θα βρεις συσκευές που είναι κατασκευασμένες για χώρους π.χ. μέχρι 35, 80 ή ακόμη και 120 τετραγωνικά μέτρα.
Προφανώς το συγκεκριμένο τεχνικό χαρακτηριστικό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά σου, αφού θα πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν που να ταιριάζει στη λειτουργία που χρειάζεσαι. Έτσι, θα προσανατολιστείς σε άλλα μοντέλα αν θέλεις να περιορίζεις την υγρασία σε επιμέρους δωμάτια και σε άλλα αν θέλεις αφύγρανση για όλο το σπίτι.
Κανονικά, το κριτήριο για να διαλέξεις το κατάλληλο προϊόν δεν είναι το μέγιστο εμβαδόν, αλλά ο μέγιστος όγκος, ο οποίος εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Ο λόγος είναι πως μία συσκευή μπορεί να καλύψει κάποιο συγκεκριμένο χώρο, μόνο αν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνει να απορροφήσει και να αφυγράνει όλο τον όγκο αέρα που βρίσκεται μέσα σε αυτόν.
Επομένως, το πιο ακριβές τεχνικό χαρακτηριστικό για το χώρο κάλυψης είναι τα μέγιστα κυβικά μέτρα, που αναγράφονται κι αυτά στις προδιαγραφές των αφυγραντήρων. Ωστόσο, αν μένεις σε μία τυπική κατοικία, τότε τα μέγιστα τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετά για να κάνεις σωστή επιλογή, με βάση την αντιστοίχιση που έχει κάνει ο κατασκευαστής με το μέγιστο όγκο κάλυψης του αφυγραντήρα.
Η αντιστοίχιση αυτή δεν θα ισχύει μόνο στην περίπτωση που οι χώροι του σπιτιού σου έχουν κάποια ιδιαιτερότητα ως προς το ύψος τους. Όπως, για παράδειγμα, αν ζεις σε μία μονοκατοικία με ψηλοτάβανα δωμάτια.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.