Οδηγός αγοράς αφυγραντήρα - Δυνατότητα συλλογής υγρασίας

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!
Η δυνατότητα συλλογής υγρασίας ή δυνατότητα αφύγρανσης, όπως θα τη δεις επίσης να γράφεται, δείχνει την αποτελεσματικότητα στην αφαίρεση των υδρατμών. Μετριέται σε λίτρα ανά 24ωρο: μία συσκευή με δυνατότητα αφύγρανσης 20lt/24h μπορεί σε 24 ώρες να υγροποιήσει 20 λίτρα υδρατμών.
Η παράμετρος αυτή είναι σημαντική στην περίπτωση που οι χώροι σου επιβαρύνονται ιδιαίτερα από υγρασία. Κι αυτό γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η δυνατότητα αφύγρανσης ενός μοντέλου, τόσο πιο σίγουρο είναι πως θα μπορεί να περιορίσει την υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα, και μάλιστα πιο γρήγορα.
Πάντως, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη επίδοση εξαρτάται από τη θερμοκρασία στην οποία έχει μετρηθεί. Έτσι, αν για παράδειγμα σε μία συσκευή αναγράφεται πως έχει δυνατότητα συλλογής υγρασίας 20lt/24h στους 30°C, τότε στην περίπτωση που στο σπίτι σου επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες από 30°C το φθινόπωρο ή το χειμώνα (που είναι και το πιο πιθανό), στην πραγματικότητα σε ένα 24ωρο η συσκευή θα αφαιρεί από τον αέρα αρκετά μικρότερη ποσότητα υδρατμών.
Σε γενικές γραμμές, η δυνατότητα αφύγρανσης εξαρτάται από την ισχύ του αφυγραντήρα, που μετριέται σε Watt (βατ). Ωστόσο, δεν είναι απαράβατος κανόνας πως όσο περισσότερα Watt είναι ο αφυγραντήρας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοσή του στον περιορισμό της υγρασίας.
Αντίθετα, η ισχύς δείχνει πόσο ρεύμα «καίει» η συσκευή. Έτσι, ανάμεσα σε δύο μοντέλα π.χ. 200 και 245 Watt, το δεύτερο είναι πιο ενεργοβόρο.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.