Οδηγός αγοράς αφυγραντήρα - Πάνελ ελέγχου & ειδικές λειτουργίες

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!
 
Ορισμένοι αφυγραντήρες διαθέτουν έναν αναλογικό επιλογέα αφύγρανσης, δηλαδή έναν περιστροφικό διακόπτη με τον οποίο μπορείς να ορίσεις το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας, ανάλογα με την ένδειξη που θα επιλέξεις. Άλλα πάλι μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες που μετρούν την υγρασία στο χώρο και εμφανίζουν τη μέτρηση σε ένα ψηφιακό πάνελ. Από το ίδιο πάνελ, μπορείς επίσης να επιλέξεις με μεγάλη ακρίβεια (συνήθως 5%) το ποσοστό υγρασίας που θέλεις να έχει ο χώρος σου.
Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν ειδικές λειτουργίες για να ανταποκρίνονται καλύτερα σε ιδιαίτερες συνθήκες. Γι’ αυτό, πολλά προϊόντα έχουν χρονοδιακόπτη, για να μπορείς να προγραμματίσεις την έναρξη και την απενεργοποίησή τους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Μάλιστα, στην περίπτωση που το σπίτι και η περιοχή που ζεις δεν έχουν αυξημένο πρόβλημα υγρασίας, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να σε βοηθήσει να κρατάς όσο «ξηρή» θέλεις την ατμόσφαιρα στο χώρο σου, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργεί ο αφυγραντήρας όλο το 24ωρο. Κι αυτό γιατί, αν τον προγραμματίσεις να ενεργοποιείται το απόγευμα και να «σβήνει» νωρίς το πρωί, τότε η υγρασία δεν θα προλαβαίνει να αυξηθεί αισθητά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
Άλλοι πάλι αφυγραντήρες δίνουν τη δυνατότητα προσαρμογής της λειτουργίας τους στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ενισχυμένης απόδοσης σε χώρους με αυξημένη υγρασία, όπως το μπάνιο.
Επίσης, μία ειδική ρύθμιση που θα βρεις σχεδόν σε όλα τα μοντέλα, προορίζεται για το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, ο αφυγραντήρας τίθεται σε ενισχυμένη λειτουργία, ώστε να απομακρύνει από τον αέρα τους υδρατμούς που εξατμίζονται από τα ρούχα με σκοπό να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο kotsovolos.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να αναφερθείτε στην Πολιτική Cookies.