Ενέργεια

Ενέργεια

Ενδιαφέρεσαι για πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου; Μαζί θα βρούμε το καταλληλότερο πρόγραμμα για τις δικές σου ανάγκες.

Γιατί Κωτσόβολος

Συνεργασία με 2 μεγάλους παρόχους ενέργειας

Εκπαιδευμένο προσωπικό, που δίνει λύση σε κάθε σου ανάγκη

Εξυπηρέτηση από το δίκτυο καταστημάτων Κωτσόβολος, το τηλεφωνικό κέντρο ή το kotsovolos.gr με video chat

Συνεργαζόμενοι Πάροχοι

Διαθέσιμες Yπηρεσίες

Ηλεκτρική Ενέργεια

Περισσότερα

Φυσικό Αέριο

Περισσότερα
Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα;
Βασικές πληροφορίες
 • Τιμολόγιο
  Το τιμολόγιο χωρίζεται σε 2 κατηγορίες, τις «ανταγωνιστικές» και τις «ρυθμιζόμενες» χρεώσεις. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις περιλαμβάνουν το κόστος για την παραγωγή της ενέργειας, που διαφέρει σε κάθε πάροχο και υπολογίζεται ανά κιλοβατώρα (kWh), ενώ οι εκπτώσεις που παρέχονται, αναφέρονται στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες, ανεξαρτήτως παρόχου και περιλαμβάνουν το κόστος χρήσης του ηλεκτρονικού δικτύου μεταφοράς και διανομής, δημοτικά και ειδικά τέλη υπέρ τρίτων και άλλα. Στις χρεώσεις που παρατίθενται από τις εταιρείες, δεν συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

 • Νυχτερινό τιμολόγιο
  Ο μετρητής σου υπολογίζει χωριστά την ημερήσια και τη νυχτερινή κατανάλωση; Τότε, θα πρέπει να επιλέξεις νυχτερινό πρόγραμμα, που μπορεί να είναι και φθηνότερο, ανάλογα με την κατανάλωση. Το νυχτερινό ωράριο για τη χειμερινή και θερινή περίοδο είναι:
  Χειμερινό (1 Νοεμβρίου-30 Απριλίου): 02:00-08:00 και 15:00-17:00 Θερινό (1 Μαΐου-31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00 Για μέτρηση με χρονοχρέωση, κάνε την αίτηση στο γραφείο εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, με λογαριασμό ρεύματος, αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σου. Η εγκατάσταση στοιχίζει 34€ + Φ.Π.Α.

 • Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
  Για την εξασφάλιση τυχόν μελλοντικών οφειλών, πρέπει να καταβάλλεις εγγύηση στον νέο προμηθευτή. Το ποσό διαφέρει μεταξύ των παρόχων και περιλαμβάνεται στον πρώτο λογαριασμό που θα λάβεις, ενώ η εγγύηση που έχεις καταβάλλει στον προηγούμενο προμηθευτή θα σου επιστραφεί. Συνήθως, επιστρέφεται με συμψηφισμό στον τελικό λογαριασμό.

 • Διακοπή ρεύματος/βλάβες
  Για οποιαδήποτε βλάβη, όλοι οι πάροχοι παραπέμπουν στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχείριση Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (βλάβης), θα πρέπει να απευθυνθείς στο Κέντρο Βλαβών της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σου. Ανακάλυψε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

 • Ηλεκτρολογικό πιστοποιητικό
  Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου: Για αλλαγή παρόχου ρεύματος, αλλά και αλλαγή ονόματος στο ρολόι και αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο, θα χρειαστεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Το κόστος ξεκινάει περίπου από 30€, ενώ πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 χρόνια.
Υπολογισμός ετήσιας κατανάλωσης
 • Υπολόγισε την ετήσια κατανάλωση
  Έλεγξε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, για να διαπιστώσεις το ποσό της ετήσιας κατανάλωσης (σε kWh). Ιδανικά, χρειάζεσαι τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα=12 μήνες), ώστε να λάβεις υπόψη την εποχική διακύμανση.

 • Λάβε υπόψιν τη νυχτερινή κατανάλωση, αν έχεις μετρητή με χρονοχρέωση
  Έχοντας υπολογίσει την ετήσια κατανάλωση, μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.
Επιλογή προγράμματος και διαδικασία αλλαγής ρεύματος
 • Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να υπογράψεις το νέο συμβόλαιο και να προσκομίσεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μία απλή και εύκολη διαδικασία, χωρίς αλλαγή στον μετρητή ή διακοπή ρεύματος.